Münchenin Löwenclub avasi keväällä uuden kerhohuoneiston esikapunkialueella. Alkuvaiheet olivat yllättävät: kerholle tulijoita solvattiin.


Löwenklubin kerholehdessä johtokuntaa kuuluva Sven kertoo tapahtumista. Hän itse on 198-senttinen, joten hän ei hirveästi pelkää päällekäyntiä, mutta hänet hälyytettiin paikalle, kun paikalliset asukkaat huutelivat herjauksia: “Homosiat”, “Perseeseenpanijat”. Sven kertoo, että hän yllättyi. Münchenissä on jo ajat sitten totuttu homoihin ja monissa asioissa ollaan tasa-arvoisia. Nyt huutelijoina eivät olleet keskenkasvuiset nuorukaiset vaan aikuiset viereisen talon asukkaat. Yksi perhe osoitti vastenmielisyyttään huutelemalla solvauksia.

Tilannetta yritettiin sovitella, mutta viimein ajauduttiin siihen, että poliisi oli kutsuttava paikalle. Asiaa soviteltiin, eikä nahkaklubin puolesta tehty ilmoitusta poliisille. Seuraavat LGM:n tilaisuudet ovat sujuneet ongelmitta. Mutta jos tilanne uusiutuu, tullaan tekemään ilmoitus poliisille.

LCM München oli mukana Ukrainassa Kiovan Pridessa virallisen saksalaisvaltuuskunnan mukana. Lopputulos oli tällainen: 750 aggressiivista vastustajaa, 200 halutonta poliisia, 150 marssijaa ja kaksi väkivallassa loukkaantunutta. Edellisenä vuonna pride-marssi peruutettiin uhkaavan tilanteen vuoksi. LCM München lahjoitti Kiovan Pridelle 500 euron shekin.

Ylihuomenna lauantaina, 3.8.2013, LCM:n kerholla on uudenlainen teemayö: Koirien yö. Juliste kertonee idean ytimen. Huumoria on mukana.