Kommentti:

Jäsensivulla Prätkäposti-palstalla on mainio kuvaus viikonlopun ECMC-tapahtumasta Kööpenhaminassa. Vuosikokouksessa  ECMC:n sihteeri Daniel Dumont kertoi menneestä vuodesta. Mr. Leather International -titteli tuli toukokuussa Eurooppaan. Seuraavat vuosikokoukset pidetään Hampurissa (2012) ja Zürichissä (2013).

Suomesta oli mukana viikonlopputapahtumissa yli kymmenen henkeä. Lauantain gaalajuhlassa valittiin ruotsalainen Alexi Carpentieri tämän vuoden misteriksi. Gaalajuhla oli matkaraportin mukaan muutenkin ikimuisitettava. Lavastuksen oli suunnitellut kuninkaallisen teatterin lavastaja. Vapaaehtoisia oli valmisteluissa 30 henkeä.

 

Juhlaillalliselle toivottiin pyllyt peittävää pukeutumista. Samantyyppisiä toivomuksia esitettiin muutama viikko aikaisemmin Berliinissä Folsom Europen katujuhlassa. Liian paljastava pukeutuminen aiheutti edellisinä vuosina paljon paheksuntaa asuinalueen väestöltä. Ollaanko astumassa takaisin konservatiivisempaan suuntaan vai tarkoittaako tämä vain muiden huomioonottamista?

 

Paljastava pukeutuminen levisi pride-kulkueisiin jo 1980-luvulla Amerikassa ja myöhemmin Australiassa. Ilmeisesti haluttiin protestoida konservatiivista yhteiskuntaa vastaan. Jo 70-luvun alkupuolella herätti pahennusta, kun esim. Hampurissa partasuumiehet protestoivat pukeutumalla naisten vaatteisiin. Nyt se ei enää ole minkäänlainen protesti. Siihen on totuttu.

 

Kiusallisia tilanteita on ollut myös MSC:n historiassa. 1990-luvulla Finladizationia vietettiin saaressa itäisessä Helsingissä. Siellä oli ulkomaisia vieraita, jotka liikkuivat alueella sukuelimet paljaana. Alueelle pääsi vapaasti ulkopuolisia saaressa asuvia. Oltiin “näköalapaikalla”.

 

Kaapista tulo ja vapautuminen voi johtaa ylilyönteihin, eikä muisteta tiedustella, mikä missäkin maassa ja paikassa on sopivaa käyttäytymistä. Nyt asiassa on menty tiukempaan suuntaan. Kaikki eivät pidä siitä, että päivällistä syödessä vieressä vilahtelee jonkun paljas perse. Kerhotilassa ja suljetussa klubi-illassa käyttäytymisssäännöt saavat olla vapaammat. ECMC voisi tällaiseen asiaan kiinnittää vuosikokouksessaan laajemminkin huomiota. On muistettava RESPECT.

 

Pertti K.

Kuvasarja ruotsalaisen QX:n nettisisvulla