Kohtalainen maanjäristys on heilutellut maisemaa Bolognan luoteispuolella tänä aamuna 20. toukokuuta 2012. Tämän vuoden Bike Run liikkuu samoissa maisemissa kesäkuun toisella viikolla.

Aamun ensimmäiset nettitiedot kertovat, että maanjäristys oli voimakkuudeltaan 5,9. Ensimmäinen järistys klo 5.03 Suomen aikaa kesti 20 sekuntia. Järistys tapahtui 10 kilometrin syvyydessä ja keskipiste oli alle 40 kilometriä Bolognasta pohjoiskoilliseen. Bolognassa on nettiuutisten mukaan sortuneita taloja. Toisten tietojen mukaan tuhoista ei vielä ole varmuutta. Vuonna 2009 Italiassa oli 6,3:n järistys ja se tappoi n. 300 ihmistä. Tämän aamun järistys tuntui Sveitsissä saakka.

Ensimmäiset nettiuutiset

 

Aikaisemmin keväällä oli uutinen Bike Runista

 

 

Bike Run järjestetään kesäkuun 5.-10.päivinä Bolognan lounaispuolella vuorimaisemissa. Karttaan on merkitty punaisella Bike Runin tukikohta ja sinisellä maanjäristyksen keskipiste.

 

bikerunmaanjaristus