Kansainvälisenä homofobian vastaisena päivänä , 17. toukokuuta, on jälleen flashmob-tapahtumia eri puolilla maailmaa. Se on ilmapallotempaus, jossa ilmaan lähetetään erivärisiä palloja ja mukana on homofobian vastainen viesti. Viime vuonna tempauksia oli ainakin New Yorkissa, Pariisissa, Wienissä, Pekingissä, Moksovassa, Helsingissä, Hampurissa ja Berliinissä.


Viime vuoden flashmob-tempaus järjestettiin Helsingin pääpostitalolla 17. toukokuuta. Taivaalle laskettiin ilmapalloja, joiden naruun oli kiinnitetty paperinpaloissa homofobian vastainen viesti. Viestin lähettämiset videoitiin. Tempauksella on kansainväliset infosivut: www.rainbowflash.info.

Tänä vuonna flashmob-tapahtumia on enemmän. Niitä on mm. kuudessa saksalaisessa kaupungissa. Suomessa ei vielä ole julkaistu tuon päivän ohjelmaa, mutta vanhaan tapaan Kirjasto 10:ssä on keskustelutilaisuus ja sitten on varmaan jatko-ohjelmaa.

Flashmob on tapahtuma, jossa ihmiset kutsutaan koolle ja tehdään jotain yllättävää yhdessä.

Viime vuoden flashmob Helsingissä
http://www.youtube.com/watch?v=CITI4bVmF3Y