“Svenska kulturfondenin johtaja Berndt Arell on kutsuttu Tukholman Nationalmuseumin ja Prins Eugens Waldemarsudden yli-intendentiksi ja johtajaksi. Nimityksestä ilmoitti torstaina Ruotsin kulttuuriministeri Lena Adelsohn Liljeroth”. Tämä uutinen oli Helsingin Sanomissa alkuillasta.


Arell kertoo, että kykyjen etsijät ehdottivat häntä. Arell oli aikaisemmin Kiasman johtajana ja nykyään Svenska kulturfondenissa johtajana. Arell oli kokoamassa Tom of Finland -näyttelyä Kluuvin galleriaan viisi vuotta sitten yhdessä MSC:n kanssa. Hän on myös näyttelyn aikana Tomin taiteesta  julkaistun kirjan “Tom of Finland – ennen näkemätöntä” toinen kirjoittaja. Tänä keväänä 2011 hän luennoi Kaarinan  kaupungin järjestämässä Tom of Finland -seminaarissa.

Johtajuus Tukholmassa jatkuu vuoden 2017 loppuun.

HS:n uutinen kokonaisuudessaan