Saksan moottoriteillä usein matka-ajat venyvät suunnitellusta. Suomalaisten motoristien ryhmä odotteli sunnuntaina joitakin tunteja ruuhkassa.

Tässä yöllä tullut kuvaus matkasta kohti Bike Runia:

 

“Raportti su-ma yö: päästin välietappiin Memmingeniin 4 t myöhässä: 2 puolen tunnin stauta (ruuhkaa) autobaanalla vain tietyön takia ja sitten Bayreuthin kohdalla tuore onnettomuus, jossa auto ja rekka törmänneet–1 t odotus. Loppu 150 km oli pelkkää sadetta. MP-matkailua tämäkin… Huomenna maanantaina Alpit.”

*****

Eteläisen Saksan sanomalehdet kertovat eilisestä sateesta. Paikoitellen tuli 42 litraa vettä neliömetrille. Schwarzwaldissa saatiin rakeita, joiden halkaisija oli 2-4 senttiä.

Bike Run alkaa tänään ja päättyy perjantaina. Loppuviikoksi säätiedotukset näyttävät aika harmaata säätä. Ylhäällä vuoristossa se voi merkitä huonoa näkyvyyttä. Päivälämpötila ylhäällä vuoristossa nousee tuskin 10 asteeseen.

*****

Memmingenin kaupunki on perustettu jo 1200-luvulla. Asukasluku on n. 40 000. Kaupunki oli aikoinaan tärkeän kauppareitin varrella. Sen kautta mentiin Sveitsiin ja Italiaan. Müncheniin on matkaa 150 km. Stuttgart on luoteessa suunnilleen yhtä kaukana. Sodan aikana kaupunki joutui kolmen suurpommituksen kohteeksi. Viimeinen oli Hitlerin syntymäpäivänä 20.4.1945. Vain muutamaa päivää myöhemmin amerikkalaisjoukot valloittivat kaupungin. Suuri osa kaupungista on jouduttu rakentamaan uudelleen raunioiden tilalle.

unwetter