Ranskan terveysministeriön virallisessa julkaisussa kerrotaan, että “aromien”, “poppersien” ja alkylnitriittiä sisältävien tuotteiden myynti ja markkinointi on kielletty.

Aikaisemmin oli kiellettyä vain vahvojen poppersien myynti. Niissä oli isoamylnitriittiä tai syöpää aiheuttavaa isobutylnitriittiä. Nyt myös “pehmoversioiden” myynti kielletään. Niissä olennaisena ainesosana on isopropylnitriitti.


Kiellon syynä ovat aineiden korkea toksisuus (myrkyllisyys) ja psykoaktiiviset vaikutukset. Terveysministeriö noudattaa  kansallisen huumekomission suositusta. Se vaati jo huhtikuussa poppersien kieltämistä kokonaan. Vaikeat myrkytykset ja vauriot ovat lisääntyneet, samoin on tullut silmävammoja. Erityisesti on huolestuttu, että nuoret ovat löytäneet poppersit. Vuonna 2008  jo 13% 17-vuotiaista kertoi käyttävänsä aineita. Eräässä toisessa tutkimuksessa vuodelta 2007 kyseltiin 1496 klubeilla kävijältä aineiden käyttöä, ja tulos oli, että puolet oli joskus kokeillut.

Nyt on voimassa ehdoton kielto.Kaikki tuotteet, joissa on sisäänhengitettävää nitriittiä, on kielletty (paitsi lääkkeet). Päätös on voimassa heinäkuusta alkaen.