Euroopan suurin fetissi-ihmisten katutapahtuma, Folsom  Europe, järjestetään syyskuun toisena viikonloppuna eli  8.-12.9.2011 Berliinin homokortteleissa Wittenbergplatzin metoaseman lähellä. Paikalle odotetaan n. 25 000 koti- ja ulkomaista vierasta.

Katutapahtumassa on mm. paneelikeskusteluja. Yksi teemoista on: “Aikaisemmin motorsportclub, sitten nahkaklubi, nykyään fetissiyhdistys, tulevaisuudessa ??. Skene muutoksen kourissa”. Toinen keskustelun aihe on: “Miten paljon pääkaupunki sietää fetissiä?”. Juhlalavalla esitellään erilaisia mister-tittelin kantajia ja luvassa on nahka-fetissi-muotishow.

Muutama vuosi sitten aiheutti pahennusta poliittisessa oppositiossa se, että vallassa oleva ylipormestari Klaus Wowereit tervehti Berliiniin saapuvaa fetissikansaa ohjelmaoppaan etulehdellä.  Nyttemmin valituksia ei enää ole kuulunut.

Sen sijaan pari vuotta  sitten tuli äänekkäitä valituksia sikailusta keskellä päivää asuinkadulla juhlaväen keskuudessa. Siellä oli julkista seksuaalitoimintaa. Viime vuonna järjestäjät nostivat tämän asian voimakkaasti esiin. Ollaan keskellä normaalia kaupunkia ja jokaisen juhlijan on otettava huomioon muut kapunkilaiset. Tänäkin vuonna järjestäjät vaativat: sukuelimet peittoon, seksiä vain siihen tarkoitetuissa tiloissa, vessat ovat ilmaisia – muiden pihoille tai puutarhoihin ei saa käydä kuseksimassa.

folsomeurope2011respect

Juhlien motto on: RESPECT

 

Miesten Folsom Europen rinnalla pyörii myös naisille, queer- ja transihmisille tarkoitettua Queer BDSM ohjelmaa.

Perinteisesti Suomestakin on lähdössä MSC:n väkeä juhliin. Folsom Europe on nyt viikkoa normaalia myöhemmin, koska edellisessä viikonvaihteessa on kansainvälinen radio- ja tv-näyttely ja kaikki hotellit on täyteen buukattuja.

 

Wowereitin tervehdys tänä vuonna

wowereittervehd

 

 

Folsom-kartta

folsomkartta