Hampurissa Mister Leather Hamburg (35v) Kai Kuhlmann sai eräänä torstai-iltana kuulla, että hän ei olekaan enää Mr. Leather. ”Pahoitellen joudumme ilmoittamaan Sinulle, että yhdistyksemme hallitus on päättänyt poistaa sinulta Mr. Leather Hamburgin tittelin”. Ilmoituksen lähetti Spike-kerhon puheenjohtaja Herbert Duduichum.

Julkisuuteen annettiin kaksi viikkoa sitten toisenlainen selitys. Siinä sanottiin, että Kai luopuu misteriydestään henkilökohtaisista syistä. Loppukaneettina oli, että ”Kai kiittää kaikkia, jotka ovat hänet valinneet ja viime kuukausina vahvasti tukeneet.”

 

Syyt todellakin olivat ”henkilökohtaiset”. Kai kertoo, että hänelle asetettiin sellaisia vaatimuksia, joita hänen oli mahdoton toteuttaa. Hän on itsenäinen IT-alan yrittäjä, ja äskettäin hän menetti yhden asiakkaan, joka on ollut tärkeä. Tuli taloudellisesti vaikea tilanne. Hän ei pystynyt enää liikkumaan samalla tavalla ympäri maata. Hänet oli kutsuttu Müncheniin Oktoberfestiin, mutta sen hän joutui torjumaan. Ja siitä syntyi riita ja tittelin menetys.

 

Spiken (ECMC-kerho) puheenjohtaja Duduichum kertoo, että Kai on ollut valintansa jälkeen kuukausien ajan kovin hiljainen. Kai itse sanoo, että kukaan ei ole ottanut yhteyttä eikä puhunut asiasta. Ei ole kerrottu, mitä misteriltä odotetaan. Ei ole tullut minkäänlaista kritiikkiäkään.

 

Kain ammatillinen tilanne on rasittanut häntä kovasti psyykkisesti. Sen takia hän lähetti Spiken puheenjohtajalle viestin, jossa kertoi, ettei hänellä nyt ole kiinnostusta Oktoberfestin tyyppisiin tapahtumiin. Spiken puheenjohtaja vastasi epäystävällisesti (viesti on tallessa): ”No siinä tapauksessa pysy kotona ja itke sitä, miten huonosti sinulla menee”.

 

Kai totesi, että tällaisen puheenjohtajan kanssa hän ei voi työskennellä yhdessä. Yhdistyksen hallitus pani Kain viralta ja mister-ura päättyi. Mister-nauha on jo palautettu kerholle. Uusi mister on Stephan Claasen. Vaihto tapahtui nopeasti, koska edessä olivat mister-kisat Köpiksessä. Stephan edusti  Hampuria Mr. Leather Europe –kisassa ja tuli perintöprinssiksi.

misterhamburg

 

Ennenkin Saksassa on mister-titteli peruutettu, ja silloinkin todelliset syyt piilotettiin yleisöltä ja jäseniltä. Vielä ikävämpi tilanne oli joitakin vuosia sitten Berliinissä, kun BLF-kerho yritti kaikin keinoin estää toisen kerhon jäseneksi pääsyn ECMC:hen. Asia edelleen hiertää, koska keväällä Münchenin Mister Leather valitteli huonoa henkeä Berliinissä.