Spike Hamburg on tänä vuonna  ECMC-kerhojen vuosikokouksen isäntänä. On virallinen kokousohjelma, mutta on myös paljon erilaista viihdykettä. Kokousviikonlopun aikana valitaan Mister Leather Europe 2012.Kilpailussa on myös Suomesta edustaja.

ECMC (European Confederation of Motor Cycling Clubs) syntyi 1970-luvulla. Maailmanlaajuisesti katsoen ensimmäiset  motor cycling clubit ja nahkabaarit syntyivät jo 1950-luvulla Amerikassa. Nyt ECMC:hen kuuluu 41 klubia Latviasta Portugaliin saakka. Vuosikokous pidetään lokakuun 18.-21. päivien välisenä aikana Hampurissa. Siellä puhutaan sosiaaliprojekteista, preventiotyöstä ja yhdistysten asioista. ECMC:n jäseneksi on pyrkimässä neljä uutta kerhoa: Puolasta, Unkarista, Tsekistä ja Espanjasta.

Jokainen kerho voi lähettää kokoukseen neljä edustajaa. Sen lisäksi monista maista tulee mukaan kannattajajoukkoa. Kööpenhaminasta on tulossa 80 henkeä, Pariisista 25. Tapahtumasta tulee suuri ja kansainvälinen. Virallisena kielenä on englanti.

Lauantaina on itse kokous ja sen jälkeen gaalaillallinen, jonka yhteydessä valitaan Mr Leather Europe. Tapahuma on Winterhuden kaupunginosassa Ravintola Mazzassa. Kahdeksan mister-kandidaattia on siellä paikalla.Yöllä on shuttle-kuljetus juuri uusittuun Docksiin, jossa musiikista huolehtivat DJ Teal (Hampurista), Manuel Barranco (Madridista) ja Alban Berg (Berliinistä).

Mister-kandidaatteja esitellään jo perjantai-iltana Tom’s Saloonisssa ja Slut Clubilla. Suomalaiskävijät voivat samalla Tom’s Saloonissa tarkistaa, ovatko Tom of Finlandin piirtämät isokokoiset kuvat koivumetsän keskellä kruisailevista nahkamiehistä vielä olemassa.

FILE0113.JPG

FILE0124.JPG

 

Hein&Fiete-infokeskuksessa on lauantaina nahka-alan kirpputori. Kansainvälisten vieraiden ohjelmassa on käynti International Maritime Museumissa. Erilaisia nahka- ja fetissibileitä on ainakin Tom’s Saloonissa, SlutClubilla, Dominationissa, Contact Barissa, Mr. Chapsissa ja Boutique Bizarressa.

FILE0122.JPG

 

Spike Hamburg on luvannut tehdä juhlat paremmaksi kuin edellisten vuosien bileet. Viime vuoden Kööpenhaminan tapahtuma, samoin edellisinä vuosina Frankfurt ja Rooma ovat synnyttäneet jälkipuheita ja kritiikkiä. Niitä juhlia pidettiin hieman vaisuina.

Suomesta lähtee Hampuriin täysi virallinen neljän hengen joukkue. Kokouksessa käsitellään mm. MSC Finlandin esitystä pukukoodien selkeyttämisestä.

Samaan aikaan Hampurissa järjestetään homo/lesboelokuvafestivaali

 

Vain muutaman sadan metrin päässä ovat maahanmuuttajien kadut ja korttellit. Siellä on baarissa turha pyytää olutta. Vain teetä tarjoilla juomaksi.

FILE0119.JPG

 

Uutiset kertovat, että Hampurin kaupunginpuistossa on kielletty nakuna auringonotto. Poliisi on jo menneenä kesänä pidättänyt nudisteja. Siellä n taulu: Koiraniitty, mutta opaskilpeä on näpelöity.

FILE0019.JPG

 

Homokaupunginosan, St. Georgen kirkon edessä on aids-muistomerkki. Kivissä on uhrien nimiä.

FILE0074.JPG

 

Homokirjakauppa

 

FILE0093.JPG