Yksi suurimmista eurooppalaisista fetissi- ja nahkaklubeista on Münchenin Löwenclub eli MLC. On lähes 400 jäsentä ja runsaasti toimintaa.  Tietokone on apuna toiminnan suunnittelussa ja arjen pyörittämisessä.

 

Klubitoiminta vaatii paljon vapaaehtoistyöntekijöitä. Osoitteessa http://helfer.mlc-munich.de on kalenteri, jossa näkyvät kaikki tapahtumat ja työvoimatarve. Ne, jotka ovat rekisteröityneet vapaaehtoistyöntekijöiksi, pääsevät katsomaan kalenteria tarkemmin ja varaamaan omia työvuoroja. Me muut näemme vain, mitkä ”työvuorot” on jo miehitetty (belegt).  Vihreään (frei) kaivataan vielä vapaaehtoista työntekijää.

 MLC-varaukset

MLC:n klubilla vapaaehtoiset saavat ilmaisen sisäänpääsyn ja vapaat juomat. Jos tekee töitä koko illan, saa 20 euron kulukorvauksen.

 

Klubin jäsenet voivat tilata matkapuhelimeen klubin lähiviikkojen ohjelman ja jäsenkirjeen. MLC:llä on myös oma fanikauppa. Se löytyy netistä, ja sitä kautta voi tilata haluamiaan tarvikkeita. Myös suurempien juhlien lippuvaraukset voi tehdä netin kautta. Ulkomaiset vierailijat voivat maksaa luottokortilla PayPalin kautta.

 

 

Vuoden jäsenmaksu on 60 euroa. Klubi on yksityinen ja oikeudellisista syistä kerhotilaan pääsy edellyttää vähintään tilapäistä jäsenyyttä (”registrierte Freundschaft”) ja henkilöllisyyden toteamista ovella. Aikaisemmin tilapäisen jäsenyyden sai muutamasta nahkakaupasta, mutta nyt se on tehtävä etukäteen netin kautta. Jäsentieto kirjautuu heti kerhon kassakoneeseen. Tiedon siirtyminen kestää noin minuutin. Nettisivulta löytyy kohta: ”Online-registrierung”. Siitä näkyy, millaisia asioita kysellään, ja mitkä ovat sisäänpääsyn ehdot. Esim. juopunut tai huumeessa oleva käännytetään ovelta. Ulkomaalainen pääsee sisään mahdollisessti ECMC-korttia näyttämällä, mutta henkilötodistustakin kysytään. Nettisivulta ei löydy selkeää ohjetta ulkomaalaiselle vierailijalle.

 

 

Suuren kerhon pyörittäminen vaatii paljon työtä. Tietotekniikka on tullut avuksi. Münchenin alue on jo pitkään ollut eräänlainen Saksan ”piilaakso”.