Vuoden 2014 ECMC-vuosikokous ja Mr. Leather Europe –kilpailu järjestetään Münchenissä. Tapahtuma on marraskuun 7.-9. päivinä 2014. Mr. Leather Europe –kisa on lauantaina 8.11. Alun perin tapahtuman piti olla Berliinissä, mutta järjestävällä kerholla BOGilla ei ollutkaan kapasiteettia järjestelyihin. München on mielenkiintoinen mm. sen vuoksi, että heillä on 400 neliön kerhotila kaukana kaupungin keskustasta, ja se on onnistunut toimiaan jo vuoden ajan vapaaehtoisvoimin.

 

Kerhotila on juuri saanut uuden SM-alueen. Sieltä löytyvät mm. ”Strenge Haus” ja ”Andreas-risti”. Viime vuonna se jouduttiin pitämään kiinni viranomaisten asettamien turvallisuusmääräysten vuoksi. Yhdessä paloviranomaisten kanssa on laadittu pelastussuunnitelmat ja asennettu riittävästi palosammuttimia. Herkästi syttyvien aineiden käyttö on kielletty.

 

Sähkökulut ovat menneen vuoden aikana olleet huomttavat. Nyt klubitiloissa on älykäs energian valvontajärjestelmä, jolla toivotaan saatavan sähkölaskut kuriin. Samalla kerho on omalta osaltaan mukana maailman ilmastoprojektissa.

 

Kerho on saanut myös oikeudet ravitsemusliikkeen ylläpitoon kerhotiloissa. Klubin johtoryhmä joutui sitä varten osallistumaan moneen koulutustilaisuuteen ja tutkintoon.

 

Järjestävällä kerholla, Müncener Löwenclubilla, ei ole puheenjohtajaa tai presidenttiä vaan kolmihenkinen johtoryhmä. Heidät valtaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan. He vastaavat klubin toiminnasta ja suurten juhlien järjestelyistä. Heidän apunaan on hallitus, jolle on jaettu erityistehtäviä. Uusi johtoryhmä ja hallitus valitaan huhtikuun 2014 lopulla seuraavaksi 2-vuotis-kaudeksi.

 

Münchenin Löwenclubilla on myös oma sosiaalivastaava. Hänen toimialuettaan ovat mm. aidsin vastainen työ ja yhteydet paikalliseen aids-tukikeskukseen, AIDS-Hilfeen. Lisäksi hän on suunnittelemassa Baijerin Mr. Leatherin vuosiohjelmaa.

 

Kerhotoimintaa pyörittää käytännössä 20 vapaaehtoisen joukko. Heitä koulutettiin viime vuonna, ja nyt heillä on mm. riittävä ensiapu- ja huumetietous.

 

Münchenin monipuolinen historia    

 

Münchenissä on paljon historiallista nähtävää, vaikka toisen maailmansodan lopulla kaupungin keskusta tuhoutui pahasti. 1800-luvulla se oli kuninkaallinen kaupunki. Vielä ovat tallella kuninkaallinen residenssi ja kuninkaallinen puutarha. 1920-luvulla Münchenistä alkoi tulla Hitlerin ja natsien ”pääkaupunki”. Edelleen voi kulkea niitä reittejä, joita pitkin natsit marssivat paraateissa valtansa huippuaikoina. Natsien päämaja on nyt täynnä musiikkia opiskelevia.   Muualla maailmassa tunetaan parhaiten Oktoberfest. Se järjestetään entisellä lentokentällä, ja siellä on viime vuosina ollut omat tilaisuudet myös nahka- ja fetissihomoille. Järjestäjänä on Münchener Löwenclub.

löwenspiegel2014-01Münchenin Löwenclubin jäsenlehti, jota saa mm. paikallisista baareista. Münchenissäkin on siegessäulen kaltainen enkelipatsas, tosin matalampi.