Nahka- ja fetissikerhojen kattojärjestö ECMC täytti helmikuussa 40 vuotta. Oli tarkoitus juhlia näyttävästi, mutta vuosikokouksen AGM:n järjesteleminen takkusi. Ensin Berliini ja sitten München kieltäytyi juhlien järjestämisestä. mreurope2014 Berliini luopui vuosikokouksen ja European Mister Leather -kilpailun järjestämisestä helmikuussa, kun berliiniläiskerhon BOG:n puheenjohtaja yllättäen kuoli. Münchenin Löwenclub lupasi ottaa vetovastuun. Kuitenkin elokuussa 2014 Löwenclub, MLC, luopui järjestämisvastuusta.

MLC:n kotisivulla kerrotaan, minkä vuoksi MLC perui ECMC-kokouksen ja juhlat. MLC ilmoittaa, että taloudelliset riskit ovat liian suuret. Ilmoittautumisten deadline-päivään mennessä vain 32 delegaattia oli ilmoittautunut. Münchenin kerhon johto sanoo, että ECMC:n sekretariaatti eli “toiminnanjohtaja” on tehnyt kaikkensa haitatakseen tapahtuman järjestelyjä. Kritiikki kohdistuu yhteen henkilöön ECMC:n johdossa. Hänen toimintaansa syytetään epädemokraattiseksi ja täysin koodinoimattomaksi. Müncenin Löwenclub ilmoittaa samalla eroavansa ECMC:n jäsenyydestä.

Münchenin Löwenclub oli laskenut, että pelkän vuosikokouksen järjestelyt maksaisivat n. 60 euroa per osanottaja. ECMC:n taloudellinen tuki on 1000 euroa eikä sillä kateta edes kokoustilojen vuokraa. Pääjuhlan ja mister-valinnan eli “Gala Dinerin” kulut ovat 75 euroa hengeltä. Tämänsuuruiseen juhlalipun hintaan olisi kuulunut myös muita etuja, kuten raitiovaunumatka historiallisessa Münchenissä. Viikonlopun kokonaishinta olisi näin ollen ollut virallisilta delegaateilta yli 100 euroa. Mutta se olisi edellyttänyt, että osanottajamäärä olisi huomattavasti suurempi kuin nyt ilmoittautuneiden määrä. Tappiota oli tulossa roimasti.

Münchenin Löwenclub ihmettelee myös ECMC:n johdon yksittäisiä toimia. Hän oli päättänyt, että jotkut kerhot saavat alennuksia ja jotkut yksittäiset henkilöt pääsevät ilmaiseksi. Onko ECMC:n johdolla oikeus sellaisiin päätöksiin ilman, että kuunnellaan muita kerhoja.

ECMC:n sihteeri vastasi syytöksiin, ja vastaus löytyy tästä kirjeenvaihdosta https://www.mlc-munich.de/cms/index.php?id=1553&yams_lang=en

ECMC-vuosikokous siirtyi Amsterdamiin

ECMC:n 40-vuotiskokous siirtyi Amsterdamin Leather priden yhteyteen, ja se pidettiin lokakuun lopulla 24.-26.10.2014. Siitä, mitä Amsterdamissa tapahtui, ei ole vielä ainoatakaan silminäkijäraporttia. Kokouksen piti olla erityisen tärkeä MSC Finlandille, koska oli suunnitelma hakea vuoden 2016 AGM Helsinkiin. Se kuitenkin tiedetåån, että Amsterdamin kokous päätti: vuoden 2016 ECMC – AGM ja Mr leather Europe -kilpailu pidetään Suomessa