Tämä vuoden Mr. Fetish Finlandiksi valittiin lauantai-iltana helsinkiläinen 35-vuotias Riku.

mr fetsih finland2015-2

 

 

Riku kertoo lähteneensä mukaan kilpailuun, koska hän mielellään näkee tällaisessa kisassa hyvin erilaista väkeä. Kilpailu pidettiin tämänvuotisen Finlandizationin pääjuhlassa Kaapelin Pannuhallin kellaritiloissa. Finlandizationin toisena järjestäjänä oli MSC:n sporttiryhmä, joka järjesti pejantai-illan avajasaispartyn. Rikukin kertoi kiinnostuksestaan urheiluun.

Eri maissa mister-kisojen voittajat ovat eräänlaisia keulakuvia ja esimerkkejä omissa järjestöissään. Riku sanoo haluavansa vaikuttaa siihen, että erilaiset ihmiset omine fetisseineen uskaltaisivat tulla esiin ja voisivat olla sellaisina kuin ovat. Hänellä on taustallaan jonkin verran myös poliittista vaikuttamistyötä. Hän oli mm. vuonna 2007 suomalaisen ryhmän mukana Latvian pääkaupungin Riian pridella. Pride pidettiin vaikeissa olosuhteissa aidatun puiston sisäpuolella, ja mukana tukemassa oli ryhmiä monista Euroopan maista ja USAsta.

Mr Fetish Finlandilla on oikeus osallistua syksyllä Wienissä pidettävään Mr Leather Europe -kilpailuun. Riku kuitenkin miettii vielä, lähtisikö hän sittenkin kansainväliseen kumikilpailuun, kun sellainen pidetään.

Finlandizationin perjantai- ja lauantai-iltojen juhlissa Kaapelilla oli mukana yli 300 juhlijaa. Kaikki 2010-luvun mister fetish finlandit olivat mukana juhlinnassa.

Mister-kilpailuja järjestettiin ensi kertaa 1980-luvun puolivälissä MSC:n kerholla Vilhovuorenkujalla. Osanottajia oli vaikea löytää, ja kaikki oli hyvin diskreettiä ja näkymätöntä. Meni pitkään, ennen kuin kilpailu saatiin uudelleen pystyyn. 2000-luvulla Keski-Euroopassa alkoi uudenlainen ”mister-aalto”. Mistereistä tuli hyväntahdon lähettiläitä ja he auttoivat mm. varainkeräyksessä aids-työhön. Lehdissä mistereitä haastateltiin ja kuvattiin. Nyt ollaan suunilleen samassa tilanteessa täällä Suomessa. Voittoa Mr. Leather Europa -kisassa ei kuitenkaan ole vielä tullut. Vuoden päästä Mr Leather Europe -kilpailu pidetään Helsingissä.