Lauantai-iltana 27.8.2016 Töölössä Korjaamon tiloissa valitaan Mister Leather Europe 2016. Juhlapaikan ovet avataan klo 22. Lippuja saa ovelta, á 25 euroa.

Mister-ehdokkaita on yksitoista, mukana Suomen Holter Finn. Kaikki ehdokkaat ovat oman maansa leather- tai fetissi-kisan voittajia. Ehdokkaita haastatellaan arvotussa järjestyksessä.

Valinnan tekevät yhdessä tuomaristo ja läsnäoleva yleisö. Etukäteen on kerrottu, että yleisön äänillä on lopputulokseen vaikutusta 25%. Yleisö saa todennäköisesti sisään tullessaan jonkinlaisen äänestyslipukkeen. Tuomariston äänten painoarvo on 75%. Tuomarit ovat tavanneet kilpailijat jo useamman kerran ennen kilpailua, perjantai-iltana ja lauantaina, ja varmaan sen vuoksi heidän äänensä painaa enemmän.

Tuomariston muodostavat ECMC:n sihteeri Daniel ja läsnäolevien kerhojen puheenjohtajat tai joku sen maan delegaatiosta.

Voittaja on valmiina valokuvattavaksi erityisen kuvausseinän edessä. Muualla kuvaaminen ei tiettävästi ole sallittu. Perintöprinssejä ei valita.

Palkintoja on useammanlaisia. Palkintoja ovat lahjoittaneet ainakin Paulig, Finlayson ja Keltainen Ruusu. Voittajalle on luvattu matka Mister Leather International -kisoihin Chicagoon ensi toukokuussa.

Wikipediassa on melko perusteellinen kuvaus Mister Leather Europe -kilpailun historiasta ja voittajista. Joissakin maissa tavallinen mediakin on kertonut mister-voittajasta, jos hän sattuu olemaan oman maan tai oman kaupungin poikia.

Misterin valinta on suurta showta. Alla oleva kuva on Hampurista vuodelta 2012.

ecmc-mrleathereuropenvalintahampurissa