Myöhään lauantaiyönä ratkesi, kuka on vuoden 2016 Mister Leather Europe. Kulttuurikeskus Korjaamolla pidetyssä kilpailussa voittajaksi tuli englantilainen Joe King. Tähän saakka hänellä on ollut Mr Leather UK -titteli.

joeking2

Voittaja oli silmin nähden ja korvin kuullen yllättynyt voitostaan. Tässä hänen kommenttinsa heti voiton julkaisemisen jälkeen, kuvanottohetkellä.

Ennen lopullista valintaa jokainen kilpailija esittäytyi yleisölle ja juontaja Pete of Finland teki muutaman kysymyksen. Kilpailijoilla oli myös 90 sekuntia aikaa esitellä näkemyksiään. Näin Joe vastasi ennakkotehtäviin

 

Thorsten nimettiin hyvän tahdon lähettilääksi

 

Nyt kautensa lopettanut Mr Leather Europe, itävaltalainen Thorsten, on saanut poikkeuksellisen paljon kiitosta ja ylistystä toiminnastaan nahka- ja fetissi-ihmisten ja heidän kerhojensa hyväksi. ECMC:n vuosikokous nimesi Thorstenin hyväntahdon lähettilääksi (ambassador). Kun asia kerrottiin juhlaillallisella, kaikki osoittivat suosiotaan seisomaan nousten. Useat mister-kandidaatit mainitsivat Thorstenin esikuvanaan. 

joe ja thorsten

Tässä kuvassa Joe kukkineen ja palkintotauluineen, ja Thorsten oikealla.

 

Thorsten Buhl kävi vuoden aikana 14 maassa ja lisäksi osallistui kansainväliseen International Mr. Leather -kilpailuun Chicagossa. Näin hän kertoi matkoistaan. Miten on mahdollista sisällyttää ohjelmaan niin paljon matkoja eri puolille maailmaa?

Hän kertoo, että kerhot ja organisaatiot ovat kutsuneet hänet vierailuille. On tärkeää näkyä.  Chicagon matka toukokuussa oli sillä tavoin mielenkiintoinen, että siinä sai vaikutelmia amerikkalaisesta nahkayhteisöstä. Siellä arvot ja käyttäytymistavat ovat aivan erilaisia kuin Euroopassa. Vuoden aikana hän kävi myös entisen itäblokin maissa, Puolassa, Slovakiassa ja Budapestissa. Ne käynnit ovat hänelle itselleen olleet tärkeitä. On rakennettava siltoja idän ja lännen välille.