Lehtiartikkelisssa homo sarjakuvapiirtäjä Ralf König harmittelee, miten “transuista” on tullut  median lemmikkejä. Kuva homoista vääristyy. Ralf Königin kuvissa on paljon raavaita nahkamiehiä.

Ralf König, saksalainen sarjakuvapiirtäjä antoi haastattelun sveitsiläiselle Tages Anzeiger- lehdelle, ja  kertoi olevansa harmistunut siitä, että värikkäät transvestiitit (saksaksi Tunten) luovat väärää, kliseistä kuvaa homoista. Ralf König täytti äskettäin 50 vuotta, ja hänen sarjakuvissaan on paljon nahka- ja fetissimiehiä.

70-luvulla ensimmäisissä homomielenosoituksissa ei vielä ollut näitä räikyvän kirjavia “papukajoja”. Siihen aikaan muut kutsuivat meitä hinteiksi. Niistä mielenosoituksista alkoi julkisuuden homokuvan luominen.  Ralf König itse oli ensimäisessä homomielenosoituksessa 1979 Frankfurtissa. Se oli vasemmistohenkinen tapahtuma, eikä yhtään “papukaijaa” näkynyt. Osanottajia oli 2000. “Papukaijoilla” hän tarkoittaa niitä höyhenin  ja mielikuvituksellisin asuin koristautuneita transvestiittejä, jotka vetävät median huomion.

1980-luvulla, kun Ralf König aloitti piirtäjän uransa, transvestiiteistä tuli poliittinen ase. Sanottiin, että homomiesten piti näyttää naisellinen puolensa. Ralf Königin piirroksissa sellainen on mukana vuonna 1987.

Ralf König on vuosien mittaan ottanut kantaa ajankohtaisiin teemoihin.Nyt viimeksi hän on piirtänyt julisteen Paavista. Paavi on tulossa Saksaan vierailulle syyskuuussa. Kuvassa paavin ympärillä häärii pieniä sateenkaarienkeleitä.

Königiä kiinnostaa urheilun homofobia, mutta seuraavana hän haluaisi piirtää homoastronauteista. Millaista olisi, kun miespari lähtisi avaruusaluksella Marsiin. Matka kestää monia kuukausia, ja elinolosuhteet ovat tietenkin hyvin erikoiset.

Ralf Königin haastattelu sveitsiläislehdessä

Transvestiitit pitävät “transu”-sanaa loukkaavana. Transvestiiteillä on Suomessa oma etujärjestö, joka on ajanut mm. muutoksia tautiluokitteluun. Keväällä 2010 kulttuuriministeri Stefan Wallin vieraili transvestiittien kevätpäivillä Hauholla kertomassa viranomaisten näkemyksiä ja kuulemassa, millaisia vaatimuksia transvestiiteilla on.

paavi