MSC-logo
MSC-logo
header-pic

Dresscode

Useimmissa MSC:n tilaisuuksissa on dresscode, mikä tarkoittaa, että sisäänpääsy vaatii sääntöjen mukaista pukeutumista. Dresscode noudattaa pääsääntöisesti samoja suuntaviivoja kuin mitä maailmalla yleensä homofetissitapahtumien yhteydessä edellytetään.

Se, täyttääkö jokin pukeutumistyyli dresscoden, perustuu aina asukokonaisuuden (ei siis vaatteita päällä pitävän henkilön) arviointiin. Tästä syystä on mahdoton luetella täydellistä luetteloa sallituista asukokonaisuuksista. Alla on kuitenkin lueteltu aihepiireittäin asukokonaisuuksia, joissa sisäänpääsy on varmaa.

Nahka

Mustat nahkavaatteet. Motoristien asut käyvät myös muissa väreissä kuin mustana, kuten myös nahkauniformut, nahkatakit ja -housut. Nahkachapsit farkkujen kanssa ovat mustien bootsien ja harnessin kanssa myös osa perinteistä nahka-asua.

Kumi

Kumiasut. Kumia löytyy monessa muodossa täydestä kumipuvusta kumishortseihin ja tiukkaan kumiseen t-paitaan. Kumiasuina löytyy myös housuja, uniformuja, chapseja ja painipukuja; eikä pidä unohtaa kaasunaamareita ja kumihanskoja.

Univormut

Univormuja on monenlaisia, esimerkiksi armeijan, poliisin ja vartijan univormut. Pukeutumisen ei tarvitse olla viimeistä yksityiskohtaa myöten virallinen, mutta yksittäinen vaatekappale (esimerkiksi maastohousut) eivät vielä tee asukokonaisuudesta univormua.

Army

Maastokuviokankaat ja taistelukamat sopivat dresscodeen, tosin nykyään monet muotivaatteet käyttävät maastokuviota ja kaikki ne eivät ole dresscoden mukaisia. Army-vaatteiden tulisi olla sellaisia, jotka voisi nähdä sotilaan päällä, esim maastohousut ja yksiväsinen t-paita.

Skinhead-vaatetus

Skinhead-vaatetuksen käyttäminen edellyttää lyhyitä hiuksia (enintään parin millin sänki). Tämän lisäksi soveltuvan merkin (Lonsdalen, Fred Perry tai vastaava) polo-paita, ”bleached” farkut tai maastohousut, ja henkselit. Jalkineiden tulee olla kokonaisuuteen sopivat, tyypillisesti maiharit. Rasististen symbolien käyttö on kielletty.

Sporttivaatteet

Yhtenäinen urheiluvaatekokonaisuus sopii dresscodeen. Esimerkkejä sopivista kokonaisuuksista ovat esimerkiksi jääkiekkopelaajan, amerikkalaisen jalkapallon pelaajan, eurooppalaisen jalkapalloilijan, painijan ja pyöräilijän asukokonaisuudet.

Kaikkien urheilulajien lajivaatetus ei luonteensa vuoksi sovi dresscodeen. Esimerkkejä sopimattomasta lajivaatetuksesta ovat mm. golfpelaajan ja shakinpelaajan lajivaatetus.

Raksamies

Työkamppeet, tehdas- ja rakennusmies tai muu vastaava asu.

Denim (farkkuasut)

Perinteinen miehekäs farkkuasu, ei viimeisimmän muodinmukaiset farkut, vaan esim. farkut ja farkkutakki käy jos kokonaisuus on miehekäs ja sopiva.

MSC FINLAND – TOM’S CLUB