Saksassa Vihreät (Bündnis90/Die Grünen) vaativat liittohallitukselta, että tekopenisten, perätappien ja muiden seksilelujen materiaaleja on tarkemmin valvottava.

Monissa dildoissa, vibraatoreissa ja perätapeissa on suuria määriä pehmentäviä phtalaatteja ja muita syöpää aiheuttavia pehmennysaineita. Niissä on muitakin myrkyllisiä aineita kuten fenoolia, dibutyyliä ja TBT:tä. Myrkyt todettiin jo vuonna 2006 Öko-tests -lehden tutkimuksissa. Kaikissa tutkituissa vibraattoreissa oli phtalateeja ja puolessa oli PAH-aineita.  Seksileluissa on 58% aineita, jotka tekevät tuotteet pehmeiksi. Lasten leluissa hyväksytään vain 0.1% näitä aineita.

Erityisesti phtalaattien epäillään aiheuttavan hormonitasapainon häiriöitä. Ne voivat johtaa hedelmättömyyteen, diabetekseen ja ylipainoon. Seksileluissa asian tekee hankalaksi se, että ne ovat yleensä suorassa kosketuksessa limakalvoihin.

Saksan Vihreiden mukaan seksileikkikalujen käyttö on laajalle levinnyttä sekä naisten että miesten keskuudessa. Nyt Vihreät haluavat tietää, kuka valvoo seksileikkikalujen myrkkyjä ja onko tarpeen merkitä niihin varoituksia tai selkeät raja-arvot.

 

Ilta-Sanomissa varoiteltiin jo talvella sperman tappajista