ECMC-tapahtuma, Bike Run, on tällä kertaa Sveitsissä ylhäällä vuoristossa. Pääpaikkana on vanha ensimmäisen maailmansodan aikainen linnoitus, jolla valvottiin Alppien ylittämistä. Syvällä vuoren sisällä kulkee lähes 17 kilometrin pituinen St. Gotthardin tunneli. Ainakin kaksi suomalaista motoristiryhmää on matkalla Sveitsiin.

sangottardo2

 

Tämän vuoden Bike Runin järjestää sveitsiläinen Loge70 -kerho. Majoituspaikka on taatusti kaunis ja eksoottinen. Tie kulkee yli Alppien Zürichistä Italian puolelle Milanoon. Vanha linnoitus toimii myös majoitustilana. Vieressä on moderni majatalo, jossa osa matkalaisista yöpyy. Tämä alue on osa eurooppalaista kulttuuriperintöä.

Kolmen hengen suomalaisryhmä lähetti tänään klo 11 viestin. He olivat juuri lähdössä Berliinistä kohti Sveitsiä. Tänään ajetaan 600 kilometriä ja yövytään pienellä paikkakunnalla n. 150 kilometriä Münchenistä länteen.

Itse Bike Runistä matkaajilla on melko vähän tietoa. Ei ole tarkkaa kuvaa esim.  retkien reiteistä.  Berliinistä tullut komentti:

” Hieman harvaa on ollut järjestäjien informaatio osallistujille: ei tietoa ennakkoon ajoreiteistä eikä muutenkaan tarkempaa tietoa päivien ohjelmasta. Muistuu mieleen oman Suomen Bike Runimme Kari T:n mainiosti hoitama Internet-tiedotus, jossa aktiivinen kyselyfoorumi auttoi montaa vierastamme orientoitumaan etukäteen Suomen olosuhteisiin. Terv. C-E”

 

Bike Runin jälkeen koko joukko osallistuu Zürichissä viikonlopun viettoon.

Kiemurtelevista teistä saa kuvaa YouTuben videoista, hakusanalla “San Gottardo”.