Kova myrsky ja ukkonen ovat kulkeneet yli Alppien. Viime yönä rajuilma oli jo Tsekissä.

Myrskysää ja rankat sateet jatkuivat vielä keskiviikkoiltana eteläisessä Sveitsissä. Monte Generosossa St. Gotthardin solan eteläpuolella tuulen nopeus oli 143 km tunnissa. Luganossa oli tuulenpuuskissa nopeus 106 km tunnissa. Luganon alueella oli maanvyöryjä ja Mendrisdiottossa oli paljon kaatuneita puita.  Milanosta pohjoiseen vievä tie A2 oli Apolagossa poikki maanvyörymän vuoksi. Klo 21 jälkeen liikenne taas avattiin. Keskiviikkoaamuna kaksi saksalais-sveitsiläistä turistia pelastettiin helikopterilla keskeltä vesimasssoja Verzascassa. Yhtäkkiä heidän ympärillään oli valtava tulva ja he pelastautuivat suurelle kivelle. Kaikki nämä paikkakunnat ovat n. 50-100 kilometriä St. Gotthardista etelään.

 

Bosniassa 65 lammasta kuoli, kun ne etsivät puun alta suojaa ja salama iski puuhun. Lammaspaimen oli suojassa luolassa. Tsekin eteläosissa kaatuneet puut katkoivat teitä ja  torstaiaamuna yli 5000 taloutta oli Böömin alueeella ilman sähköä. Metorologien mukaan salamoita oli poikkeuksellisen paljon.

 

salama