Perinteistä MLC Münchenin omaa Oktoberfesttreffeniä vietetään tämän viikonlopun aikana 15.-18.9.2011. Lauantaiyö on Leijonien yö. Lauantaina alkaa myös Münchenin kuuluisin turistitapahtuma Oktoberfest. Sunnuntaina siellä on supersuosittu Gay Sunday.

Münchenin Leijonakerho Löwenclub eli MLC München on perustettu vuonna 1974. Kaksi vuotta sitten vietettiin 35-vuotisjuhlia. Klubi hyväksyttiin yhdistysrekisteriin 1979, ja sen kunniaksi valmistettiin kerhon oma lippu. Viime vuonna maaliskuussa alkuperäinen lippu luovutettiin juhlallisesti Münchenin kaupunginmuseon kokoelmiin. Samassa paketissa oli myös yhdistyksen maskotti, nahkatakki ja Oktoberfest-juliste..

oktoberfestlippu-luovutettiin

Löwenclub on tullut kuuluisaksi omasta Oktoberfest-viikonlopustaan. Mutta vielä kuuluisammaksi se on tullut Münchenin Oktoberfestin Gay Sundaysta juhlakentällä Theresienwiesellä. MLC München on Gay Sundayn järjestäjä.

 

Gay Sunday on osa MLC Münchenin viikonloppujuhlaa. Paikka on Bräurosl-juhlateltta. Se alkaa täyttyä jo aamupäivällä, ja juhlat jatkuvat myöhäisiltaan saakka. Iltapäivällä sinne ei yleensä enää  mahdu uusia juhlijoita. Löwenklubin joukko kokoontuu yleensä ylemmälle parvelle takaosaan. Muut homot parveilevat alaosassa juhlatelttaa.

 

Arvostettu Stern-lehti kertoi vuonna 2006, miten viimeisetkin konservatiivisuuden linnakkeet kaatuvat Oktoberfestissä..

 

8000 homoa täytti gay-sunnuntaina Bräurosl-teltan. Ja ne olivat vasta alkutahdit.

Bräurosl-teltta on kuin kaikki muutkin Münchenin Opktoberfestin olutteltat Theresienwiesellä, entisellä lentokenttäalueella. Vain se ero on, että kaikki olivat miehiä. Kun olutta kilisteltiin, sanottiin “Servus, Grüezi und Hallo”. Tällainen gay-sunnuntai on ollut ohjelmassa jo monta vuotta. Jopa Münchenin turistitoimisto mainostaa sitä.

Matthias ja Peter tulivat Hampurista saakka. Juhlapaikassa on 6200 istumapaikkaa, mutta pitää tulla aikaisin, jotta löytää vapaan paikan. Hekin tulivat jo klo 9 aamuvarhaisella. Kun sisällä oli 8000 ihmistä, turvamiehet sulkivat sisäänpääsyn. Se oli jo aikaisin aamupäivällä, ennen kuin musiikki edes oli alkanut. Viimeinen valssi on klo 23.

Tarjoilija, joka on jo toista kertaa gayteltassa, sanoo, että he juhlivat samalla tavoin kuin heterot. Lehterillä on kuitenkin ihan omanlaista porukkaa. Sinne pääsevät vain Münchenin nahkatapaamiseen osallistuvat nahkamiehet ”Leijonat”. Yksi heistä on Ralph, huomiota herättävin tyyppi joukossa. Pää on kalju, nenässä piercing, armeijakuteet, jalassa Springer-saappaat. Mies on 38v, ja harrastaa orja-herra –leikkejä. Hän on tuonut orjan mukanaan. Pari nelikymppistä miestä kumartuu hänen eteensä ja nuolee saappaita. Toinen samalla tyydyttää itseään. Mutta kukaan muu joukossa ei kiinnitä tähän mitään huomiota. Vain yksi henkilökunnasta katsoo ärtyneesti raahatessan tyhjiä tuoppeja keittiöön. Münchenin ”Leijonien” kerhon puheenjohtaja rauhoittelee. Ei täällä mitään erityistä tapahtu. Kaikkiaan 300 miehen joukossa on pari liian kiimaista, siinä kaikki.

Matthias sanoo, että meno on aika harmitonta. Pari vuotta sitten oli kovempi meno päällä. Esim. vessassa ei juuri voinut pissiä. Mutta nyt on järjestysmiehiä lisätty. Huonosti käyttäytyvät lentävät heti ulos. Tarjoilija sanoo, että homoteltassa meno on melkein rauhallisempaa kuin heteroteltoissa. Täällä eivät tuopit juurikaan lentele.

 

Varsinainen juhla alkaa vasta klo 18, jolloin musiikkina on perussaksalaiset schlagerit. Kaikissa 14 teltassa on samat määräykset: huippubiisejä saa soittaa vasta klo 18 ja sitä ennen desibelien on jäätävä alle 85 dB:n.

 

 

Münchenin Oktoberfest järjestettiiin ensimmäisen kerran vuonna 1810. Kaksisataa vuotta olutjuhlaa! Vain sota-aikana oli katkos.

oktoberfest2011