Seksillä ei ole mitään rajoja, ei ainakaan Berliinissä, jonne pääsiäiseksi kokoontuu tuhansia nahka- ja fetissi-ihmisiä. On alkamassa perinteinen “Ostern in Berlin”. Ainakin esitteistä saa vaikutelman, että ohjelmatarjonta on hyvin monipuolista.

 

easterninberlin

 

Uusimmassa Siegessäule- lehdessä kirjoitetaan siitä, mitä Berliinissä voi kokea. Tueksi on pyydetty mielipide psykiatri David Goeckerilta. Psykiatrin mielestä seksin ympärillä liikkuu kovia ennakkoluuloja ja mielellään asetetaan rajoja sille, mikä on hyväksyttävää. Kuitenkaan mitään normia ei seksissä ole olemassa. Kuka sen asettaisi? Jumala on yrittänyt, ja moni homo haluaa siitä normista vauhdilla ulos, kun tulee elämässään coming-out-vaiheeseen.

 

Monille kaikki vähänkin vieraampi on ärsyttävää. Niin myös seksin alueella. Näin syntyy tabuja, vaikka seksi voisi olla täysin arvovapaata. Jokainen tehköön sitä, mikä on mukavaa. Keskustelu erilaisista seksiin liittyvistä tavoista ja menetelmistä on vaikeaa. Jos aletaan puhua vaikkapa hengityksen kontrolloinnista, SM-tekniikoista tai vessaseksistä, keskustelijoita ei löydy. Hyvin helposti lipsahtaa, että “se on patologista, sairasta”.

 

Tämä artikkeli kokonaisuudessaan on Prätkäposti-sivulla ja vaatii sisäänkirjoittautumisen

 

Pääsiäisen ohjelma löytyy BLF:n sivun kautta