International Mr Leather -kilpailu sai alkunsa 1979. Alullepanija oli maineikas nahkamies Chuck Renslow. Kilpailu on jälleen ensi viikonvaihteessa.

International Mr. Leather -kilpailu järjestettiin alkuaikoina tunnetussa Gold Coast -baarissa Chicagossa. Kilpailijoita oli tusinan verran. Nykyään kilpailijoita saapuu eri maista ainakin 50. Kilpailupaikkana on ollut hotelli ja nyt viime aikoina teatteri. Yleisöä on sadoittain – kaikenikäisiä, kaikenrotuisia, kaikki nahka- tai fetissimiehiä.

Alkuviaheessa järjestäjänä oli Chuck Renslow. Hän esiintyi jo 1960-luvulla poseerauslehdissä nahka-asussaan. Hänen kaverinsa oli Dom Orejudos, eli taiteilija Etienne.

Viime vuosina kilpailu on kehittynyt suuntaan, josta kaikki eivät pidä. Siitä on tullut show, joka muistuttaa jotain tv:n idols-kisaa tai vastaavaa. Sponsoroijilla on olennainen osa kilpailussa. Suurin osa kilpailijoista on tietenkin Amerikan mantereelta. Tom of Finland piirsi muutaman alkuaikojen julisteen. Hän valokuvien mukaan ilmeisesti oli mukana jonain vuonna juryssa. Asian voinee tarkistaa hänen elämänkertakirjastaan.

Tom of Finland -säätiön vetäjä Durk Dehner oli voittajakolmikossa ensimmäisenä vuonna 1979.

ECMC:n syksyisin valitsema Mr Leather Europe saa aina palkinnoksi lentolipun Chicagoon.

Tämän vuoden International Mr. Leather valitaan sunnuntai-iltana. Koko viikonloppu on Chicagossa täynnä kilpailuun liittyvää ohjelmaa. Kilapilun pääpaikkana on nyt Harris Theater.

Voittajat ja osanottajat eri vuosina voi tarkistaa tästä

Tämän vuoden ohjelma on laaja
Chuck Renslowin elämänkerta