M/S Emma lähti klo 18 merelle mukanaan suuri joukko karhu-henkistä porukkaa. Laivan salossa liehui karhujen lippu. Laiva kiertää merellä ja tuo klo 22 osan matkustajista Hakaniemeen Finlandizationin pääjuhlaan.

emma1

 

Kauppatorilla oli mm. MSC:n entinen puheenjohtaja Pekka odottelemassa laivan lähtöä. Millaista ohjelmaa laivalla on?

Sen tiedän, että siellä on, onko se Englannista vai jenkeistä, yksi maailman kuuluisimmista DJ:stä. Siellä valitaan myös paras parta, on karaokea ja syömistä ja juomista ja yhdessä hauskanpitoa. Takaisin Kauppatorille tullaan klo 23, mutta laiva kiertää Hakaniemen kautta. Siellä voivat poistua Finlandizationiin menevät.

Tuleeko laiva täyteen?

Tilaa ilmeisesti vielä olisi, mutta aika paljon on tulossa. Hyvä ettei ole hirveän ahdasta kuin sillit purkissa.

 

Pekka, sinä olit MSC:n puheenjohtajana, kun kerholle oli ratsia vuonna 2001. Olitko paikalla?

En ollut silloin, olin edellisenä iltana.

 

Mitä seuraamuksia siitä tuli?

No, ei siitä kummempaa tullut. Syytteistä luovuttiin. Jouduin olemaan poliisin kanssa tekemisissä, kun käytiin kuulusteluissa. Kukaan ei ollut pidätettynä eikä tullut pamppua. Yleinen syyttäjä innostui tapauksesta. Oikeudessa kuitenkin syytteistä luovuttiin. Se oli aikuisten ihmisten oma privaatti klubi. Pieniä sakkoja tuli, mutta kukaan yksityinen ihminen ei joutunut kärsimään.

Poliisi oli ylimitoittanut sen homman. Poliiseja oli paikalla parikymmentä. Lähinnä ihmisillä oli hauskaa, kun virkapukuiset tulivat paikalle. Myös lehdistö revitteli. Seuraavana aamuna minulle soitettiin Ilta-Sanomista ja Iltalehdestä, ja pyysin, ettei kenenkään nimiä julkaista – eikä julkaistu. Se otettiin ihan asiallisesti, vaikka siitä tehtiinkin iso juttu.

 

Pekka, olet myymässä moottoripyörääsi?

Olen ollut lomaa viettämässä Haminassa ja Barcelonassa. Nyt on tulossa syksy, ja moottoripyörästä luovutaan. Ehkä ensi kesänä taas uusi.

 

(haastattelu klo 17.45)