Finlandizationin pääjuhlassa Hakaniemessä oli hyvä tunnelma. Illan mittaan ravintolalaivaan nousi ainakin 200 juhlavierasta.

vaiskihakaniemi

Ravintolalaivalla oli isot tilat. Tapahtumia oli kolmessa kerroksessa. Ensimmäinen erikoinen hetki koettiin, kun Emma lipui pehmeästi ravintolalaivamme ohi ja Emman aurinkokannella 150 ihmistä tanssi yläruumis paljaana. Oli erikoinen yhteisyyden tunne. Osa Emman risteilyvieraista siirtyi Finlandization-bileisiin Väiskille.

 

emmahakaniemessa

 

Pääjuhlaan tulijoita olivat tervehtimässä mm. nämä vahtikoirat. Huhun mukaan ne olivat presidentin vahtikoiria.

vahtikoirathakaniemi

 

Juhlaan saapuvia klubin perustajajäseniä ja muita aktiivisesti mukana olleita entisiä ja nykyisiä jäseniä vastassa olivat videokamerat ja haastattelija, ja haastattelut välitettiin suorana suuren tanssisalin videoscreeneille. Haastatteluissa valotettiin sitä, miten kerho on pysynyt virkeänä ja elossa monien ihmisten yhteisten ponnistelujen avulla. Vapaaehtoistyöntekijöitä on aina tarvittu ja yhä tarvitaan.

Myöhemmin yöllä oli show, joka ainakin applodien perusteella herätti yleisön kiinnostusta.

Yö oli lämmin kesäyö. Kaupunkilaisia oli jalkeilla aamutunneille saakka, ja laivan ulkoterassilla oli sopivan viileää.