Wäinö Aaltosen museo ja Åbo Akademin kirjasto alkavat koota Turkuun pysyvää kokoelmaa Tom of Finlandin töistä ja muusta taiteilijaan liittyvästä aineistosta. Taustalla tukemassa on Tom of Finland Foundation Los Angelesissa. Wäinö Aaltosen museo on saanut säätiöltä yhden taiteilijan teoksista.

Turun museokeskukseen kuuluvan Wäinö Aaltosen museon kokoelmapainopisteitä ovat kuvanveiston ja Turun alueen taiteen lisäksi muun muassa muuttuvat identiteetit. kertoo kuvataidejohtaja Päivi Kiiski Yleisradiolle. Siihen Tom of Finlandillakin on sanottavaa. Erityisesti ollaan kiinnostuneita queer-tutkimuksesta, joten tässäkin mielessä Tom istuu hienosti kokoelmaan.

Teosten ja teosluonnosten lisäksi Touko Laaksosesta halutaan kartuttaa ja arkistoida tietoa myös biograafisten aineistojen muodossa. Näitä kokoaa Åbo Akademin kirjaston käsikirjoitus- ja kuvayksikkö, joka toivoo saavansa arkistokokoelmiinsa muun muassa valokuvia ja kirjeitä.

(Lähteet: Yle ja Ranneliike)

Homomateriaalin kerääjiä alkaa nyt olla useampia. Tanpereella on Työväen museo ja Työväen arkisto ja nyt lisänä tulevat nämä Turun laitokset.

MSC voisi varmaan lahjoittaa jotain uuteen kokoelmaan, esim. Tomin koppalakin.