Viime syksynä MLC eli Münchenin Löwenclub menetti kerhotilansa, mutta nyt on löytynyt uusi. Se sijaitsee 8 kilometrin päässä ydinkeskustasta. Löytyykö kävijöitä kerholle, joka on kaukana “esikaupunkialueella”?

Uuden kerhon rakennustyöt viivästyivät, kun edellinen vuokraaja ei saanut sieltä pois työkoneitaan. Avajaisia ei pidetty suunnitelman mukaan uudenvuodenyönä vaan vasta maaliskuun 2013 alussa. Joka viikonloppu siellä oli rakennustöissä 10-15 vapaaehtoista. Oli kaikenlaisia ammattilaisia: pankkiiri, informaatikko, muurari, sähköteknikko, jne. Maaliskuussa uudessa tilassa pidettiin jo MLC:n tärkeä juhla: Starkbierfest (nelosolutjuhlat). Sen juhlan aikana valittiin uusi Bavarian Mr. Leather 2013.

Miten uusi klubitila onnistuu saamaan asiakkaita? Münchenissähän on muutakin nahka- ja fetissimiehille. On Ochsengarten, Sub-keskuksen fetissikahvi-illat ja Saunaclubi M54, jossa on kerran kuussa fetissi-ilta. Deutsche Eiche -hotellissa on oma saunakabinetti fetissimielisille.

Uusi kerhotila on Machtlfinger Strasse 29:ssä eli kaukana ydinkeskustasta. Kadulle näkyy pihan perällä UnderGround -logo. U-bahn-asema on 250 metrin päässä, mutta yöbussille on 800 metrin matka. Ollaan keskustavyöhykkeen ulkopuolella, joten matkalipussa tulee olla lisää vyöhykkeitä. Matkailijalle iloinen uutinen on se, että 200 metrin päässä on hotelli Holidy Inn Süd ja toinenkin hotelli ACHAT Premium.

Kerhon sisäänpääsymaksu on 10 euroa jäseniltä, muilta 12 euroa. 10 käynnin sarjalipulla saa yhden ilmaisen sisäänpääsyn. Baari toimii kuin missä muualla tahansa. Maksut suoritetaan lähtiessä, mutta maksukortit eivät kelpaa. Vain käteistä. Ei-jäsenet joutuvat lisäksi rekisteröitymään etukäteen netissä. Maksu on 5 euroa ja rekisteröinti on voimassa kuukauden. Jäsenyys kannattaa, koska se maksaa vain 60 euroa.

Vaikuttaa aika monimutkaiselta tuo saksalainen systeemi. Ulkomaisten ECMC-jäsenten sisäänpääsystä tai rekisteröinnistä ei ole mainintaa kerhon saksankielisessä ohjeessa. Helsingissä Itäkeskus on n. 8 km rautatieasemalta.