Eurooppalaisten nahka- ja fetissikerhojen kattojärjestöllä ECMC:llä on lauantaina vuosikokous eli AGM Helsingissä. Viime vuosina monet kerhot ovat eronneet kattojärjestön jäsenyydestä, mutta uusiakin on tullut.

 

ECMC perustettiin vuoden 1974 alussa. Aloitteentekijänä oli Sixty Nine Club Lontoossa. Heti alussa mukaan tuli yhdeksän kerhoa. Pari vuotta myöhemmin jäsenkerhoja oli jo 18. MSC Finland päätti jo perustamiskokouksessaan pyrkiä ECMC:n jäseneksi. Vaikka ei ollut internetiä, oltiin hyvin selvillä, mitä Euroopassa tapahtuu.

ECMC laati heti perustamisvaiheessa nahkakerhojen perustuslain (Constitution). Sen pääkohdat ovat ranskalaisina viivoina ECMC:n kotisivulla, etulehdellä. Siitä näkyvät ECMC:n keskeiset tehtävät.

ECMC:n parasta aikaa oli 2005-2013. Parhaimmillaan mukana oli lähes 50 jäsenjärjestöä eri maista ja niissä n. 6 000 jäsentä. Pari vuotta sitten alkoivat eroamiset. Ensin kattojärjestöstä erosi Münchenin Löwenclub, ja myöhemmin useat skandinaaviset kerhot, mm. SLM Stockholm. Pohjoismaissa ei välttämättä nähdä hyödyllisinä kokousmatkoja ECMC-kokouksiin ja jäsenmaksuja, joita maksetaan ECMC:lle jäsenluvun mukaan. Pohjoismaiden kerhojen jäsenmäärät ovat suuria ja vuosimaksut huomattavia. Yllättävää ehkä on, että kumpikaan Berliinin kerho ei ole enää mukana, vaikka Berliinissä vietetään vuosittain tärkeitä fetissi- ja nahkatapahtumia, kuten Folsom Europe.

kulmakahvio

Karhupuiston Kulmakahvion edustalla ja infopisteellä oli perjantaina jo melkoinen hyörinä

 

ECMC:n tärkeimmät instituutiot ovat sihteeri (tällä hetkellä Daniel Dumont) ja vuosikokous AGM, joka kiertää eri maissa ja on nyt Helsingissä. Perjantaina Kulmakahvion infossa istui Stuttgartista tullut Jens. Hän tuli Helsinkiin jo maanantaina ja on täällä viidettä kertaa. Hän on LC Stuttgartin jäsen (Lederclub Stuttgart) ja käynyt ECMC:n vuosikokouksissa 16 kertaa. Hän on ECMC:n sihteerin varamies. Hän sanoo, että pohjoismaiden kerhojen erot ovat olleet valitettavia. Kahdessa vuodessa seitsemän kerhoa on eronnut, mutta tilalle on saatu mm. Irlanti, Tsekki ja Puola. Suurin osa kerhoista on nimen perusteella “nahkakerhoja”, mutta viime vuosina toiminnassa yhä enemmän ovat esillä fetissit.

LC Stuttgartilla on kuusikymmentä jäsentä. Kerho syntyi samaan aikaan kuin MSC Finland. 40-vuotispäiviä vietetään lokakuun 1. päivänä 2016. Yksi perustajajäsen on vielä riveissä. MSC Finland on löytänyt neljä perustajajäsentään. Heistä kaksi on kunniavieraina tämän viikonlopun tapahtumissa.

Lauantain kokouksessa valitaan jälleen seuraavia AGM:n pitopaikkoja. Viime vuosina ei ole ollut motoristien Bike Run -kokoontumisajoja. Kokouksessa kuullaan, mikä on tuleva tilanne.

jaettavamateriaali

Kokousedustajille jaettavaa materiaalia

 

tarjolla

Tarjolla on muitakin pikku muistoja