Eurooppalaisten nahka- ja fetissikerhojen nimissä on joitakin kirjainyhdistelmiä. Tässä pieni sanakirja nimien tulkitsemiseen.


Kun pohjoismaiset nahka- ja fetissikerhot kokoontuvat, mukana on useita SLM-kerhoja. Tämä etuliite on käytössä vain Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa ja se tarkoittaa: “Scandinavian Leather Men”. MSC Finlandin nimi oli myös alunperin v. 1975 SLM Finland, mutta vuonna 1978 nimi muutettiin MSC:ksi. 1990-luvulla nimen jatkeeksi lisättiin Tom’s Club.

Euroopassa on kymmenen MSC-kerhoa. Nimilyhenne tarkoittaa: “Motor Sport Club”.  Islannissa on MSC ja Keski-Euroopassa niitä on useita. 1970-luvulla oli vielä hyvä häivyttää säännöistä ja nimestä tieto seksuaalivähemmistöstä. Kukaan ei olisi vuokrannut kerhotilaa seksuaalisuuteen perustuvalle kerholle. Mutta prätkäkerhotkin alkoivat saada kielteistä palautetta: “Päristelevät siinä nurkalla kaiken yötä”.

Itävallassa ja Virossa on LMC-kerhot: “Leathermen Club”. On joitakin MS-kerhoja: “Motor Sportclub”.  Roomassa on LC Roma: “Leather Club”.

Muitakin kirjainyhdistelmiä on käytössä, kuten FLC Frankfurt. FLC tarkoittaa Frankfurter Leder Club. Siinä kerhon nimi on tiivistetty kirjainyhdistelmäksi.

Sveitsin Loge70-kerhon historia on monimutkaisempi. 1970-luvun alussa homoliikkeeseen rakennettiin eri teemojen ympärille työryhmiä. Loge70 oli tarkoitettu s/m-yhteisölle: homoille ja heteroille. Vuonna 1974 kuitenkin siitä syntyi pelkästään homomiehille tarkoitettu nahka- ja fetissikerho. Se oli luultavasti ensimmäinen manner-Euroopassa. Englannissa on vielä vanhempi: Sixty Nine Club London (SNC), perustamisvuosi 1965. Ilmeisesti vuonna 1969 toiminta vakiintui.