Top of Europe eli ToE on pohjoismaisten nahkamiesten yhteistyöelin, joka kokoontuu vuosittain eri Skandinavian maissa. Tämän vuoden kokous on Helsingissä toukokuun 20.-22. päivinä. Pohjoismaisista kerhoista saapuu Suomeen puheenjohtajia ja jäseniä. ToEssa ovat mukana myös Islanti ja Viro. Haastateltavana on MSC Finlandin puheenjohtaja Ari.

 

Ari, millainen on viikonlopun ohjelma?

Perjantai-iltana 20.5.2011 kokoonnutaan Hugo’s Roomissa Get together -iltaan. Sinne on kaikilla vapaa pääsy, eikä ole minkäänlaista dress codea, vaikka asiaankuuluva pukeutuminen onkin suotavaa. Viralliset kokoukset pidetää lauantaina iltapäivällä. Siihen liittyy ns. gala dinner. Näihin osallistuvat vain viralliset edustajat mahdollisine puolisoineen. Väkeä on yhteensä 20-30. Koska tapahtumiin ei ole mitään varsinaista ilmoittautumista, osanottajamäärä nähdään vasta, kun kaikki ovat saapuneet maahan. Delegaatioiden osanottajamäärät vaihtelee. Joistakin maista tulee puheenjohtaja ja sihteeri, joistakin voi tulla vielä hallituksen jäseniä. MSC Finlandista osallistuu viralliseen kokoukseen ainakin puheenjohtaja ja joitakin hallituksen jäseniä.

 

Lauantai-iltana on DTM:n yläkerrassa pääjuhla, joka samalla on MSC Finlandin 35-vuotisjuhla. Sisäänpääsyhinnat ovat vielä auki, mutta kovin kallista sisäänpääsy ei ole. Juhlassa noudatetaan pukukoodia. Työryhmä parhaillaan miettii, miten 35 vuotisjuhlallisuuksia vietetään.

 

Sunnuntaina on brunssi Bar Fenixissä. Sinne pääsevät muutkin kuin jäsenet.

 

Miten ulkomaisista vieraista pidetään huolta?

 

Aikaisempina vuosina vieraillle on tarjottu hotellipaketti, mutta tänä vuonna hotellien kanssa tällaista ei ole saatu sovittua. Jokainen on buukannut oman hotellinsa.Suosituksena on ollut Scandic Hotel Marski, koska se on sijainniltaan keskeinen. Kaikki vieraat tulevat lentoasemalta oman aikataulunsa mukaan.

 

 

Onko aveceille omaa ohjelmaa kokouksen ajaksi?

 

Siitä ei puheenjohtajalla vielä ole tietoa. Valmistelevan työryhmän työ on kesken. Jos yhteistä ohjelmaa ei järjestetä, niin toivottavasti Get together -illassa syntyy kontakteja paikallisiin, jotka voivat järjestää iltapäiväksi yksityistä ohjelmaa.

 

Mikä merkitys tällaisella kokouksella on?

 

Tämä on osa yhteisöllisyyttä ja samalla vaihdetaan kokemuksia siitä, mitä muut ovat tehneet. Yritetään löytää ideoita siihen, miten yhteisöllisyys saataisiin paremmin toimimaan. Miten on tehty muissa maissa ja miten se on toiminut meillä. Esim. Tanskassa on oma kerhotila, samoin Tukholmassa. Silloin on helpompi järjestää toimintaa. MSC Finlandkin on koko 2000-luvun ajan etsinyt sopivaa kerhotilaa, mutta se kaatuu esim. taloyhtiöiden tai asukkaiden vastustukseen tai koviin vuokriin. Alkoholilainsäädäntö tuo ongelmia. Llimulinjalla se ei kunnolla pyöri, vaikka toisaalta jäsenilloissa alkoholinkulutus ei ole kovin suurta. Islannissa viime vuonna paikallisella kerholla oli kerhotila, auki viikonloppuina. Nyt sitä ei kuitenkaan enää näy heidän nettisivuillaan. Heillä on ehkä samanlaisia ongelmia kuin meillä.

 

(haastattelu tehty 1.5.2011)