Linzissä kuoli 40-vuotias mies kotonaan yksityisissä SM-bileissä.  Poliisi on edistynyt tapauksen selvittelyssä.

Itävallan Linzissä kuolemaan johtaneen tapauksen tutkinta on edennyt. 40-vuotias mies käytti kaasunaamaria ja tietoisesti esti hengitystään. Paikalla oli kolme muuta miestä, iältään 29-41 vuotta. Nämä kolme muuta ovat kuulusteluissa sanoneet, etteivät he myötävaikuttaneet miehen tukehtumiseen. Kukaan ei ollut kuolinpaikalla sillä hetkellä.

Tilanne oli miehille hävettävä ja he yrittivät hävittää välineitä ennen ensiapulääkärin saapumista. Ei haluttu jättää vihjeitä SM-bileistä. Asunnosta kuitenkin löytyi tuoreeltaan käytetty kaasunaamari. Se oli ollut kuolleen miehen käytössä. Mies oli yrittänyt ns. »Breath-Control«-tekniikkaa. Siinä passiivinen osapuoli haluaa, että hengitystä vaikeutetaan. tai hetkeksi kokonaan katkaistaan hengittäminen. Tämä on BDSM:n vaarallisimpia tekniikoita.

Tutkijat eivät ole löytäneet mitään vihjettä siitä, että joku läsnäolijoista olisi ollut vaikuttamassa miehen kuolemaan. Nyt kuitenkin odotellaan teknisen tutkinnan tuloksia ja verrataan niitä paikalla olleiden kuulusteluihin. Tällä hetkellä ei ketään syytetä kuolemasta. Kuitenkin selvitetään, onko joku aiheuttanut ruumiinvamman, joka on johtanut kuolemaan.