Kaikki Bike Runiin osallistuneet suomalaiset jatkoivat matkaa lomaillen eri puolilla Etelä- ja Keski-Eurooppaa. Mutta nyt ollaan jo kotona tai ainakin kotimatkalla. Helsingissä alkaa tänään  Finlandization.

Mp-matkailu on välillä hienoa ja sujuvaa, mutta välillä se voi olla takkuista. Kolmen hengen ryhmä, joka lähti Berliinistä kohti Memmingeniä ja Alppeja, kohtasi myös vastoinkäymisiä: liikenneruuhkia, sadetta ja yllättävän teknisen ongelman.

Nyt ollaan jo kotimatkalla, mutta tässä vielä heidän päiväkirjansa (ylhäältä Alpeilta ei saatu nettiyhteyksiä):

 

-18.7. saavuimme San Gottardoon myöhään illalla juuri illallisille, koska Sepon Kawasakin akku hyytyi Sveitsin puolella eräällä huoltoasemalla ja jouduimme odottamaan apua ja uutta akkua 4 t. Lopulta kaikki hyvin kiitos avuliaan Sveitsin tiepalvelun kaverin.

-illallisen jälkeen saimme itsemme ainoaan ajoryhmään, jossa oli vielä tilaa, sitä johti Peter BWM R1200GS Adventurellaan

-ensimmäinen ajopäivä tiistaina 19.7. johti mm. Klausenpassin yli sekä uintireussulle Vierwaldstetter Seelle. Ilma ja ajokeli oli mainio.

-toisen ajopäivän piti olla 20.7. keskiviikko, mutta myrskyrintama peitti
koko San Gottardon alleen ja ajot peruutettiin. Vuori oli sumun ja sateen peitossa, lämpötila n. 7 astetta! Sen sijaan järjestäjät olivat varautuneet tähän ja hoitivat hienon “Ladies Program” vaihtoehdon: tutustuminen vuoren puolustusjärjestelmän tunneleihin ja museoon (jossa myös cocktail tilaisuus museonjohtajan puheen jälkeen – Standard Vodka sponsoroi!).

-viimeinen eli kolmas ajopäivä torstaina 21.7. ja se suuntautui Italian puolelle ja ylitti 3 eri passia takaisin Sveitsiin. Ilma suosi meitä torstainakin, vaikka kaikki ryhmät eivät uskaltautuneet enää liikkeelle myrskyn jälkeen. San Gottardon eteläpuolella saimme pelkkää aurinkoa, mutta vuoren pohjoispuolelle ajaneet kohtasivat jälleen jäätävää ilmanalaa.

– illalla olivat perinteiset Raclette illalliset ja palkintojen jako: mm. pisimmän matkan ajaneen palkinnon sai Harri Tampereelta.

 

Ryhmämme suuntasi lähtöpäivänä perjantaina takaisin Saksaan, joten Bike Run Zürich -viikonlopusta kertonevat siellä käyneet lisää. Kaikkiaan oli Suomesta mukana ihan hyvä ryhmä: 7 henkeä. Näistä 2 kaveria oli matkalla vielä Rotterdamin Eurogamesiin ja Englantiin. Pieni pettymys oli kaikkiaan se, että järjestäjien motiivi valita paikaksi juuri San Gottardo perustui majoittumiseen vanhoihin “tunnelmallisiin” sotilasbunkkereihin. Lopulta ei kuulemma armeija sitten ollutkaan suostunut niitä vuokraamaan, joten kaikki majoitettiin paikan majataloihin, mikä hajotti porukan ja vei pohjan siitä alkuperäisestä sotilasmajoituksen luomasta fiiliksestä. Muutoin olivat järjestelyt mainiot ja paikka toki ikimuistettava.

Kirjasi C-E