Finlandization alkoi keskiviikkona saunaillalla samassa paikassa Porvoon lähellä, jossa syyskuussa 1975 muutaman hengen työryhmä yhden viikonlopun ajan suunnitteli MSC Finlandin perustamista ja valmisteli tarvittavia papereita

mscahto

Finlandizationin saunailtaan lähdettiin bussilla Kalliosta Nallepubin läheltä. Ensin moottoritietä, sitten kiemuraista kylätietä, ja bussin ikkunasta seurattiin jännittyneinä, kun kapeassa risteyksessä  pitkä linja-auto joutui vekslaamaan edestakaisin metri kerrallaan, jotta se mahtuisi kääntymään. Muutamat tulivat paikalle omilla prätkilläään. Kaikkiaan mukana oli kolmisenkymmentä henkeä.

Samassa saunarannassa oli 1990-luvulla monina kesinä MSC:n juhannusjuhlat: aloitettiin juhannusaattona ja jatkettiin juhannuspäivän iltaan saakka. Muutaman kerran samassa paikassa on pidetty Finlandizationin saunailtoja. Kaikki oli niin kuin ennenkin paitsi, että MSC:ssä on tapahtunut sukupolven vaihdos. Vain harva oli aikaisemmin vieraillut täällä.

mscsauna

Oli arki-ilta ja moni on seuraavana päivänä töissä. Sen takia saunaretkellä oltiin vain muutaman tunnin. On lämpimin kesä vuosikymmeniin, ja isäntä varoitteli sinilevästä. Huuhteleminen ja kunnollinen kuivaaminen on tärkeää. Bussi lähti takaisin Helsinkiä kohti illalla yhdentoista maissa, ja jatkot pidettiin Nallessa.