Eilen, torstaina, Finlandizationin tervetuloillassa oli jo joitakin ulkomaisia vieraita. Kaksi motoristia on tullut Berliinistä. He tulivat Rostockista Finnlady-laivalla Helsinkiin ja jatkavat sunnuntaina Tukholman ja Kööpenhaminan kautta takaisinpäin.

Lothar ja Stefan ovat saaneet jo ensivaikutelmat Helsingistä ja suomalaisista. He ovat ensimmäistä kertaa täällä. Täällä on hyvää ruokaa. Lothar kertoo syövänsä mielellään kalaa ja torstaina he ovat käyneet syömässä kauppahallissa. Hotelli on erinomainen, GLO, Kämpin takana. Se on uusi hotelli ja se  mainostaa itseään yksilöllisenä hotellina.

Kaksi kertaa on jo kastuttu prätkäretkellä, mutta ei haittaa. Siitä huolimatta hienoa olla täällä. Yleensä he ajelevat Euroopassa pari, kolme kertaa vuodessa pitempiä matkoja, usein Italiassa, Baijerissa eteläisessä Saksassa, Ranskassa.

Suomalaiset vaikuttavat mukavilta ihmisiltä. Onneksi Lothar ja Stefan eivät ole kuulleet katkeroituneita suomalaiskommentteja saksalaisesta soutuporukasta, joka rantautui Leppävirralla yksityisen kesämökin rantaan.

Pääsiäisen aikaan Berliinissä on suuri pääsiäistapaaminen, mutta Stefan ja Lothar eivät kuulu mihinkään klubiin. He sanovat, että heitä kiinnostaa enemmän syyskuun Folsom Street -tapahtuma.

Syksyllä Berliinissä on paikallisvaalit. Pojat uskovat, että ylipormestari Wowereit saa jatkaa virassaan. Uudeksi kansleriksi, siis Merkelin seuraajaksi, he veikkaavat seuraavien koko maata koskevien vaalien jälkeen Peer Steinbrückiä, sosiaalidemokraattia, joka oli jo valtionvarainministerinä Merkelin ensimmäisessä hallituksessa vuodesta 2005 alkaen. Viime vuonna ainakin homomediassa alettiin kuiskailla, että Wowereit voisi päästä kansleriksi maan johtoon.