Wienissä toimii LMC Vienna. Selkokielellä se on Leather & Motorbike Community. C-kirjain on saanut uuden merkityksen: Community. Muilla kerhoilla se toistaiseksi tarkoittaa: Club.

Yhä enemmän on alettu käyttää sanaa ”yhteisö”, kun puhutaan homo-, lesbo- tai fetissiskenestä eli ”-piireistä”. Ulkomaisissa lehtiartikkeleissa näkyy usein teksti: ”Nahka- ja fetissiyhteisössä ollaan sitä mieltä, että….”.

Wienin LMC-klubi on perustettu 1985. Nettisivulla se ilmoittaa nimekseen LMC Vienna eli Leather & Motorbike Community. Klubissa on tällä hetkellä n. 90 jäsentä. Tarkoittaako Community sitä, että ollaan eturintamassa, uuden ajan kynnyksellä? Viron LMC ilmoittaa nimekseen  Leathermen CIub of Estonia (LMC Estonia). Münchenissä on Münchner Löwenclub MLC. Kaikki MSC-kerhot ovat clubeja.

MSC eli aikaisemmin Motor&Sport Club syntyi siitä, että haluttiiin häivyttää kerhon vähemmistöluonne. Ollaan vain liikunnallisia motoristeja. Jotkut kerhotilahaaveet ovat kilpistyneet siihen, että taloyhtiöiden piiriin ei ole haluttu ”pärinäpoikia”. Sitten tuli ns. rikollisia moottoripyöräkerhoja, ja epäluulo Motor&Sport Clubia kohtaan saattoi olla ymmärrettävää. Hyvin harvoilla kerhoilla on enää nimessään moottoripyörät ja urheilu. Amsterdamissa on Motor Sportclub Amsterdam. Lähes kaikilla MSC-kerhoilla on nimessä vain kirjainyhdistelmä.

 

LMC Vienna järjestää Wienissä kesäkuun toisena viikonloppuna Vienna Fetish Spring 2012 -tapahtuman. Silloin valitaan myös Mister Fetish Austria.

Ohjelma

 

 

vienna

www.lmc-vienna.at