Espanjan Mr Leather -kilpailu oli Benidormissa marraskuun alussa. Yksi viidestä kandidaatista oli János Martony. Hän on 36-vuotias. Perhetaustaltaan hän on unkarilais-saksalainen.

 

János kertoo eronneensa entisestä miesystävästään. Kun miesystävä pari vuotta sitten kuoli, hän halusi elää vapaammin ja kokeilla kaikkea mahdollista. Ulkomaalaisena hän päätti osallistua Mister Leather Spain -kilpailuun, koska hän oli useita vuosia asunut Barcelonassa.

 

Hän on syntynyt pienessä kylässä etelä-Unkarissa. Yliopistotutkinnon jälkeen hän on asunut Espanjassa yhteensä 15 vuotta. Hän pääsi mukaan nahkapiireihin jo heti Espanajaan tultuaan, vaikkei osannut espanjaa.

 

Mr Leather Spain -kilpailuun osallistuminen aiheutti paljon polemiikkia, koska hän ei ole syntyperäinen espanjalainen. ECMC:n sääntöjen mukaan kilpailun osanottajan ei välttämättä tarvitse olla ko. maan syntyperäinen kansalainen. Nyt hän katsoo edustavansa monikulttuurista Espanjaa. Hän on jättänyt kotimaansa ja asuu muualla Euroopassa.

 

János voitti Benidormin kilpailun, mutta nyt hänen tittelinsä on ex-Mr Leather Spain. Hän ei suostunut allekirjoittamaan Espanjan kaupallistuneen mister-kilpailun sopimuspapereita, joissa hänelle olisi “määrätty” kaupallisia edustustehtäviä  ja menetti tittelinsä. Kaikki muut misterit ympäri Eurooppaa antoivat tukensa Jánosille. Mr Leather Spainin nettisivut eivät ole käytössä. Uutta kilpailua ei ole pidetty.

 

János on avoin ja rohkea. Hän ei pidä siitä, että kilpailuun osallistuvat eivät käytä oikeita nimiään. Hänellä ei ole onglemia Espanjassa, mutta luultavasti olisi vaikeuksia, jos yhä eläisi syntymämaassaan.

 

Espanjan fetissipiirit eivät ole kovin laajat eivätkä kovin avoimet. Fetissi-ihmisillä on kaksi kaapistatuloa: toinen homona, toinen fetisseistä kiinnostuneena. Vain kahdessa kaupungissa tapahtuu: Madridissa ja Barcelonassa. János yrittää tehdä oman osuutensa, että maahan saataisiin myös paikallisia mister-kilpailuja. Jotta fetissi- ja nahkapiirit vahvistuisivat, tarvittaisiin lisää fetissitapahtumia eri kaupungeissa.