Nahka-, moottoripyörä- ja fetissikerhojen eurooppalainen kattojärjestö ECMC täytti tänä vuonna 40 vuotta. Nyt juhlavuotena on jouduttu yllättäviin ongelmiin. Bikerunia ja ECMC:n vuosikokousta ei voida pitää Hampurissa ja Berliinissä suunnitellulla tavalla.

Bikerun 2014:n järjestäjäksi lupautui Hampurin kerho Spike. Tällä hetkellä se on kuitenkin konkurssissa eikä voi järjestää Bikerunia. Tapahtuma on poistunut ECMC:n omasta kalenterista, ja Spiken nettisivu on suljettu. Huhut kertovat, että Spike tuhoutui, kun se järjesti pari vuotta sitten ECMC-vuosikokouksen. Kustannukset ylittivät maksukyvyn.

ECMC:n vuosikokous 2014 on merkitty kalentereihin marraskuun toiseen viikonvaihteeseen. Tapahtuman piti olla Berliinissä ja järjestävänä kerhona Bikers ohne Grenzen. Nyt on tullut mutkia matkaan. Facebook-sivulla ECMC-sihteeri ilmoittaa, että Bikers ohne Grenzen ei voi järjestää kokousta. Kerhon tärkeä toimihenkilö on kuollut, ja kerhon uudelleenorganisointi kestää.
Tilanne on valitettava. ECMC perustettiin 19. tammikuuta 1974. Juhlapäivä meni ohi huomaamatta, ja ECMC:n tärkeät tapahtumat on ainakin toistaiseksi peruutettu.